“KOHALIKE TOODETE/TOORAINE KASUTAMINE PÄRNUMAA TURISMIETTEVÕTETES” UURINGU KOKKUVÕTE

Toiduturismi tähtsus reisimotivaatorina on maailmas kiirelt kasvamas. Sihtkohti ei valita enam ainuüksi hea ilma, atraktsioonide või hinna pärast, vaid maitsva ning põneva kohaliku köögi järgi. Maailma toiduturismi organisatsiooni (World Food Travel Association) andmetel kulutavad turistid toidule sihtkohas keskmiselt 25% kogu oma reisi kulutustest.

Selleks, et Pärnumaa turismisihtkohana saaks toiduturismis jõudsalt areneda ja eristuda viis Pärnu Linnavalitsuse arenguosakond läbi uuringu „Kohalike toodete/tooraine kasutamine Pärnumaa turismiettevõtetes”.

Uuringu eesmärgiks oli välja selgitada:
* millistes Pärnu linna ja maakonna turismiettevõtetes kasutatakse kohalikku toorainet;
* kas ja kuidas on seda teavet jagatud külastajatele;
* kuidas saaks kohalikku toodangut paremini esile tõsta.

Uuringu viis läbi Sulatuul OÜ koostöös Pärnu Linnavalitsuse arenguosakonna turismiarenduse osakonnaga 2023. aasta IV kvartalis perioodil 4.-15. detsember. Kohalik tooraine / toode on antud uuringu kontekstis nii Pärnumaalt kui Eestist pärit tooraine.

Uuringu kokkuvõttega saad tutvuda SIIN