HIIUMAA ÕPPEREIS 3.-4. APRILLIL

Pärnumaa Maitsete aasta raames korraldame õppereisi Hiiumaale, kus omandame koostöökogemusi ja proovime parimaid Hiiumaa maitseid.

 Kolmapäev, 03.04.2019

10.00-11.15 Praam Rohuküla-Heltermaa

11.30.-12.45 Suuremõisa lossi külastus, sissejuhatus Hiiumaa ellu. Peale rahulikku laevasõitu giidiga tuur meie ajaloolises keskpunktis Suuremõisa lossis, et teha kiire ülevaade minevikust. Loss on ka hea näide, kuidas kool ja turism ja kogukond koostöös toimivad.

12.45-13.45 LÕUNA Padakonnas. Suuremõisa lossi aastaringselt toimiv toitlustus. Toidu juurde tutvustavad asjapulgad, milline kontseptsioon neil aitab suvest-suveni hakkama saada.

14.10-15.30 Partsi veskis Hiiu Gourmet ja Leedri käsitööjoogid. Heli Hahndorf juhendab, kuidas nautida erineval moel Hiiumaa metsikuid maitseid. Ninad-näpud ja suud saavad tööd, üht-teist saab ka taskusse pista.

16.00-17.00 Hiiu Pagari ja Hiiu Tootmisega tutvumine. Kuuleb ja näeb, kuidas toimib kohalik suurim tootmine, tuur tootmises.

17.00-17.30 jutu jätkuks külastame Coop Tormi poodi, kus vaatame kohaliku toote letti ja kontseptsiooni, võimalik soetada vajalikke asju.

18.00 Majutumine Kassari Puhkekeskuses

18.30 Ühiskokkamine Kassari Puhkekeskuses koos peakokkade Sven Rosenstok ’i ja Erlis Schönbergiga. Vahepeal väike ülevaade Hiiumaa Kohvikutepäevadest Ly Johansenilt.

Süüa saab siis,  kui söögid on valmis. Hiljem on ka soovijatele saun soe.

Neljapäev, 04.04.2019

8.00-8.45 hommikusöök

9.00- 10.15 Õllelugu. Kassari puhkekeskuse omatoodete tutvustus meeskonna poolt: kuidas teha käsitööõlut ja suitsuvorsti, kuivatatud kala ja pidada restorane, korraldada üritusi jne.

10.30 -11.15 Hiiu Vill, vana villavabrik, kvaliteettooted, turism, kohviku pidamine pereettevõttena.

11.30-12.30 Hiiumaa tootearenduskeskus (Tapamaja) – kuidas ehitada ja toimima panna kogukonnale ülivajalikku ettevõtet. Kuidas jääda turule mahetoodetega?

13.00- 14.30 LÕUNA Roograhu sadamas, tutvustus, söömine (koostöö kaluritega, aastaringsed pakkumised, majutus, uuendusena seminaride pakkumine).

15.00-16.00 Pood Kala ja Võrk. Hiidlaste suure unistuse ”kalapood, kust saab alati kala” täitumine. Tuur poes ja tootmises, võrkude valmistamise töökojas ja saab ka väikese suupiste enne teele asumist.

17.30-18.45 Praam Heltermaa-Rohuküla.

Õppereisi osalustasu 30.- € osaleja kohta projektis mitte sisalduvate kulude katmiseks.

NB! Registreerimine on lõppenud.

Lisainfo: Aino Viinapuu, tel: 528 1275, aino@joemaa.ee