Õppereis, Soome, Pirkanhelmi piirkond
Õppereis toimub rahvusvahelise koostööprojekti “Kestlik ettevõtlus maal” ühe tegevusena. Õppereisi eesmärgiks on tutvuda Soome leivaküpsetamise traditsioonidega ning tänapäevaga.
24-26.10 2018
Osalejad: 10 Eesti leivaküpsetamisega tegelevat ettevõtet vm organisatsiooni (Rohelise Jõemaa Koostöökogu, Arenduskoja ja Ida-Harju Koostöökoja piirkonnast)
Kontakt
Eliisa Vesisenaho, Pirkan Helmi ry +358 40 750 2242, eliisa.vesisenaho@pirkanhelmi.fi
Anna Kulmakorpi, Pirkan Helmi ry + 358 400 226 676, anna.kulmakorpi@pirkanhelmi.fi
Eha Paas, Arenduskoda 372 5170214, eha@arenduskoda.ee
Grupijuht Sirje Kuusik, 372 5153573
Töökeel: soome keel, korraldatud on tõlge eesti keelde
Laeva informatsioon
24.10.2018 Tallinn – Helsinki 10.30 – 12.30 Star
NB! Kes bussile Tapalt ei tule, ootame teid D terminali ees 9.25
26.10. 18 Helsinki – Tallinn 19.30 – 21.30
Majutus:
Ilolan turismitalu, Vedentaantie 30, 37850 Metsäkansa, Valkeakoski, http://www.ilolanmaatila.fi/
Kirsi Ilola +358 40 596 8027, kirsi@ilolanmaatila.fi
24.10 Kolmapäeval , sõit 185 kilomeetrit.
12:45 Bussi Helsingist
- Uotilan Leipomo(Uotila Pagariäri) Limpputie 5, 36640 Iltasmäki https://www.uotilan.fi/ leiva küpsetamine
Majutus ning Ilolan turismitalu tutvustus
19:00 õhtusöök
25.10. Neljapäev, sõitu 163 km.
8:00 hommikusöök
8:30 VäljasõitIlola turismitalust(23 km)
9:00-10.00 lühike peatus Helini pagariäris
11:00-17:00 Pagariäris ”Leipomo & kahvihuone Paula”leiva küpsetamine Paula juhendamisel
19:00 õhtusöök
20:00 päeva kokkuvõte
26.10. Reede, sõitu 160 km.
8:00 hommikusöök
8:30 lahkumine Ilola turismitalust (23 km)
9:00-15.00 leivaküpsetamine Heli Parikka-Makkoseni juhendamisel https://maaseutumaistuu.fi/
15:00 lahkumine Helsingisse
15:30 -16.30 Väike peatus, et tutvuda piirkonna käsitööga ning külastatakse klaasitööstust Iittalan Lasimäkihttp://www.iittalalasimaki.fi/.
18:00 saabumine sadamasse