Alates novembrist plingivad Soomaal kutsuvad virvatuled, mis juhatavad paikadesse, kus veeta õdus õhtu täis müstikat, salapära ja maitsvaid elamusi.
Rohelise Jõemaa Koostöökogu üritustesarja „Soomaa virvatuled“ avaüritus toimub 23. novembril kell 19 Suure-Kõpu mõisas
14. detsembril Soomaa plingivad Soomaa Virvatuled Kurgjal C. R. Jakobsoni Talumuuseumis
C. R. Jakobsoni Talumuuseumis tutvume rahvuslike jõulukommetega ja läheme külla meie taluloomadele. Maitseme ja õpime valmistama gurmeetoitu peakokk Raido Soosaare juhendamisel. Raido ettevõte Köögirüütel asub Kurgja naaberkülas Samlikul ning tegeleb gurmee cateringi pakkumisega. Rahvuslikku muusikat teeb lõõtsamees Heini Soobik.
Ürituse algus on kell 19.00 muuseumi rehetoas.
Osalustasu 35 eurot. Hind ei sisalda alkohoolseid jooke, neid saab osta kohapealt. Osalemiseks on vajalik eelnevalt kohad broneerida 4. detsembriks e-posti aadressil kurgja@maaelumuuseumid.ee. Maksmine toimub arve alusel, mille saadame osalejale e-postiga. Kohtade arv on piiratud.
Õhtu menüü:
AMPSUD
suitsukala, rukkileib, sibulasalat, käsitöömajonees
juurviljakrõpsud ja ürdiremulaad, joogiks pohla käsitöölimonaad
PEAROOG
talleliha, mädarõika-kartulikreem, portveinised peedid, pohlad, jõulune lihaleem. Kõrvale pakutakse käsitöö hapusaia, vahustatud võid soolakristallidega ja lauavett.
MAGUSTOIT
karamelliseeritud taliõunad, speltahelbepuru, kardemonipiim